Ashtanga Yoga – Este potrivit pentru tine?

Ashtanga Yoga este tipul de yoga care a fost urbanizat și fondat de K. Pattabhi Jois. Acest tip de yoga este cunoscut sub numele de Yoga celor opt membre, care s-a învârtit în ideea masivă a lui Pattanjali. Acesta a prezentat faptul că drumul purificării este alcătuit din cele opt practici spirituale.

Primele patru membre care reprezintă Ashtanga Yoga sunt – yama, niyama, Asana și Pranayama. Acestea sunt considerate practici de purificare care pot fi corectate din exterior. Celălalt set de membre care sunt – pratyahara, dhyana, dharana sunt practicile interne.

Aceste membre pot fi corectate doar prin aplicarea adecvată a metodei Ashtanga Yoga. Acest tip de metodă yoga este destul de periculos pentru minte.

K. Pattabhi Jois a spus că practicarea acestor Opt Membre și, de asemenea, a sub-membrelor sale din practicile externe, care includ niyama și yama, nu este posibilă. Făcând acest lucru, corpul trebuie să fie suficient de puternic pentru a putea efectua aceste practici. Dacă corpul este slab, iar organele de simț nu funcționează bine, practicarea nu va fi niciodată utilă persoanei respective.

Filozofia pe care a aplicat-o K. Pattabhi Jois este că trebuie să țineți cont de faptul că, după ce faceți această Ashtanga Yoga, corpul se va îmbunătăți și va fi mai puternic și mai sănătos.

Vinsaya și Tristhana sunt practicate în Ashtanga Yoga.

Vinsaya este un stil care face ca Ashtanga și principiile sale să fie distincte de celelalte. Vinsaya înseamnă mișcarea și respirația care este folosită pentru procesul de curățare internă. Fiecare mișcare efectuată este însoțită de o singură respirație. Transpirația este cel mai important produs al Vinsaya. Atunci când produci transpirație, înseamnă doar că aplici cu succes practica. Atunci când executați Asanas, corpul creează căldură care face ca sângele să fiarbă și să excrete toxinele în afara corpului. Toxinele se regăsesc în sudoarea ta. Așadar, cu cât creați mai multă transpirație, cu atât mai multe toxine sunt eliberate.

Aceste poziții de yoga sunt folosite pentru a dezvolta pe deplin forța și sănătatea corpului. Seriile de practici fac posibil acest lucru. Există trei posturi folosite în Ashtanga Yoga.

Cele trei sunt clasificate pe niveluri diferite.

Primul este seria primară, care are ca scop alinierea corpului și, de asemenea, detoxifierea acestuia.

A doua este Seria Intermediară care deschide și curăță canalele de energie care ajunge la procesul de purificare a Sistemului Nervos.

Ultima serie ar fi Seria Avansată, de la A la D. În această serie se măsoară grația și puterea.

Tristhana este un alt principiu yoga care reprezintă uniunea celor trei locuri de acțiune și atenție. Primul este postura, al doilea este tehnica de respirație și ultimul este Dristhi al locului privirii. Toate aceste trei ar trebui să lucreze împreună pentru a îndeplini o funcție.

Tehnicile de respirație sunt simultane și sincronizate. Este important să se facă o singură respirație pentru o mișcare. Respirația Ujjayi este tehnica de respirație Yoga folosită în aplicarea Ashtanga Yoga. Aplicarea acestei tehnici trebuie să fie prelungită după fiecare practică. Ceea ce trebuie să stăpânești este să îți ții poziția mai mult timp, în același timp să îți ții respirația. Acesta este un exercițiu de respirație uimitor care vă va crește focul intern și va întări Sistemul Nervos.

Atât Ashtanga, cât și Tristhana se ocupă de seria de Dristhi. Dristhi este descris ca fiind punctul asupra căruia îți capătă concentrarea sau atenția în timp ce faci Asana. Acest lucru permite ca mintea ta să fie purificată și stabilizată în mod clar.

Stabilirea minții clare și purificarea acesteia se poate face doar în cadrul Yoga celor opt membre sau Ashtanga Yoga.

 

Leave a Comment