Cât de mare este universul nostru?

Acest articol va acoperi subiecte precum „Cât de mare este universul nostru?” și tot ce trebuie să știi despre el. Prin urmare, dacă acesta este ceva care vă stârnește curiozitatea, rămâneți alături de noi.

Care este întinderea universului observabil? Aceasta este una dintre cele mai importante întrebări pe care le puteți pune în astronomie. Putem estima un diametru dacă căutăm cel mai îndepărtat punct observabil de Pământ (și, prin extensie, cel mai vechi punct dat fiind viteza luminii).

Astronomii sunt acum capabili să călătorească înapoi în timp până la momentele de după Big Bang, deoarece progresele tehnologice le-au permis să facă acest lucru. Poate face ca întregul cosmos să pară vizibil pentru noi în orice moment. Cu toate acestea, dimensiunea universului depinde de diverși factori, inclusiv de forma cosmosului și de viteza cu care acesta se extinde.

Drept urmare, deși suntem capabili să facem presupuneri educate despre dimensiunea universului, oamenii de știință nu sunt în măsură să-i dea un număr exact.

Citeste si: Cum a început universul?

În 2013, misiunea spațială Planck a Agenției Spațiale Europene a lansat cea mai precisă și detaliată hartă vreodată a celei mai longevive lumini din istoria cosmosului. S-a descoperit folosind harta că vârsta universului este de 13,8 miliarde de ani. Planck a ajuns la concluzia sa analizând radiația cosmică de fond cu microunde.

Charles Lawrence, cercetătorul american al proiectului pentru misiunea de la Laboratorul de propulsie cu reacție al NASA din Pasadena, California, a declarat într-o declarație că „lumina cosmică de fundal cu microunde este un călător de departe și de mult timp”. Comentariile lui Lawrence au fost făcute cu referire la lumina cosmică de fundal cu microunde (se deschide într-o filă nouă). Când sosește, ne va spune tot ce este de știut despre istoria universului nostru.

Datorită relației dintre distanță și viteza luminii, acest lucru indică faptul că cercetătorii sunt capabili să observe o parte a spațiului la 13,8 miliarde de ani lumină distanță. Faptul că astronomii de pe Pământ își pot roti telescoapele pentru a privi 13,8 miliarde de ani lumină în orice direcție plasează Pământul într-o sferă vizibilă cu o rază de 13,8 miliarde de ani lumină. Este ca o navă care navighează pe un ocean gol. Termenul „observabil” este extrem de important; sfera poate restricționa ceea ce oamenii de știință pot observa, dar nu afectează ceea ce este de fapt prezent.

Cu toate acestea, în ciuda faptului că diametrul sferei pare a fi de peste 28 de miliarde de ani lumină, este de fapt mult mai mare. Expansiunea cosmosului este ceva de care oamenii de știință sunt conștienți. Prin urmare, chiar dacă astronomii au putut observa o locație la 13,8 miliarde de ani lumină de Pământ în momentul Big Bang-ului, universul a continuat să se extindă de-a lungul istoriei sale. Potrivit unui articol scris de Ethan Siegel pentru Forbes (se deschide într-o filă nouă), dacă inflația ar avea loc în același ritm pe toată durata vieții universului, același loc ar fi astăzi la 46 de miliarde de ani lumină distanță. Acest lucru ar face din diametrul universului observabil o sferă cu o circumferință de aproximativ 92 de miliarde de ani lumină.

Citeste si: Cum se va sfârși universul nostru?

Ideea că expansiunea cosmosului nu are loc într-un ritm constant adaugă un alt strat de complexitate acestor estimări. ESA (se deschide într-o filă nouă) a raportat despre un studiu realizat în 2020, folosind date de la Observatorul XMM-Newton operat de ESA, Telescopul spațial Chandra operat de NASA și observatorul de raze X Rosat. Rezultatele acestui studiu sugerează că expansiunea universului nu are loc în același ritm în toate direcțiile. Cercetarea a examinat relația dintre luminozitatea unui cluster de galaxii și temperatura sa de raze X și a găsit o corelație puternică între cele două. Părea că unele clustere se mișcă într-un ritm diferit față de altele, deoarece păreau să fie mai puțin ușoare decât se aștepta. Potrivit Agenției Spațiale Europene (ESA), „acest posibil efect inegal asupra expansiunii cosmice ar putea fi produs de energia întunecată necunoscută”.

Dacă o sferă ar fi centrată pe locația Pământului în spațiu, ar putea face oamenii să pară a fi în centrul universului. Pe de altă parte, la fel ca nava aceea din mijlocul oceanului, habar nu avem unde ne aflăm în vastitatea cosmosului. Doar pentru că nu putem vedea pământul nu înseamnă că suntem în mijlocul oceanului și, așa cum nu putem vedea marginea universului, asta nu înseamnă că suntem în centrul acestuia. .universul.

Există o multitudine de metode diverse pe care oamenii de știință le folosesc pentru a calcula dimensiunea cosmosului. Ei sunt capabili să măsoare undele care vin de la începutul universului și să umple fundalul cosmic cu microunde. Aceste unde sunt numite oscilații acustice barionice. De asemenea, ei pot folosi lumânări standard, cum ar fi supernovele de tip 1A, pentru a determina distanțele. Cu toate acestea, aceste abordări diferite pentru determinarea distanțelor vă pot oferi răspunsurile pe care le căutați.

Cum evoluează inflația este un alt mister. Mulți cercetători sunt de părere că rata inflației este în scădere, în ciuda faptului că numărul de 92 de miliarde de ani lumină derivă din conceptul unei rate constante a inflației. Dacă expansiunea universului a avut loc în timpul inflației cu viteza luminii, atunci răspunsul ar trebui să fie 1023, ceea ce înseamnă 100 de sextilioane. Este posibil ca evenimentele de energie întunecată să fi avut un efect asupra expansiunii universului în momentele imediat următoare Big Bang, așa cum a sugerat NASA (se deschide într-o filă nouă) în 2019. Aceasta este o ipoteză pentru acest fenomen, care a fost prezentată de NASA. în 2019.

În loc să folosească o singură metodă de măsurare, un grup de cercetători de la Universitatea Oxford condus de Mihran Vardanyan a efectuat o analiză statistică a tuturor rezultatelor. Utilizarea mediei modelului Bayesian, care se concentrează pe probabilitatea ca un model să fie adevărat, având în vedere datele, mai degrabă decât să se întrebe cât de bine se potrivește modelul în sine datelor. Media modelului bayesian este o tehnică statistică dezvoltată de Bayes. Ei au descoperit că universul este de cel puțin 250 de ori mai mare decât universul observabil, ceea ce echivalează cu o distanță de cel puțin 7 trilioane de ani lumină.

Potrivit unui articol din 2011 publicat în MIT Technology Review (se deschide într-o filă nouă), „Este înalt, dar de fapt mai strâns constrâns decât multe alte modele”.

Deci, asta e tot în acest articol „Cât de mare este universul nostru?” Sperăm să înveți ceva. Așa că fii atent și rămâi în legătură. Urmărește-ne pe trendingnewsbuzz.com pentru a găsi cel mai bun și mai interesant conținut de pe tot web.

Add Comment