„Foarte înfricoșător”: mama din Halifax vorbește în timp ce copilul de 8 luni se recuperează de COVID-19

O mamă din Nova Scoția al cărei copil a petrecut luni de Paște în spital cu COVID-19 își împărtășește povestea pentru a arăta că boala poate afecta pe oricine.

„Tot auzim că este foarte dulce la bebeluși, dar… se întâmplă”, a spus Stephanie Norman.

Norman a spus că bebelușul său de opt luni, River, a avut dinții recent, așa că a avut febră în weekend nu a părut neobișnuit.

Citeste mai mult:

Copiii și rezistența la COVID-19 — Cât de mult stres este prea mult?

Dar duminică seara, febra lui River s-a agravat și a ajuns să facă o criză în timp ce stătea întins lângă ea.

Norman, fondatorul Halifax Mermaids, cunoscut și online sub numele de Raina, este instruit în primul ajutor și știa că crizele febrile – crize provocate de febră – nu sunt neobișnuite sau deosebit de periculoase la copiii mici.

Povestea continuă sub anunț

„Dar nimic din toate astea nu contează. Nu o poți raționaliza când este copilul tău în brațe, tremurând violent”, a spus ea.

„Este foarte înfricoșător”.

După ce a petrecut luni în spital, bebelușul River se recuperează acum acasă.

Trimis de Stephanie Norman

De asemenea, River a refuzat să alăpteze și nu și-a udat scutecul recent, ceea ce indică că era deshidratat. Norman i-a luat temperatura și era de 103 de grade, pe care a încercat inițial să o coboare cu medicamente.

După ce a stat cu el toată noaptea și a văzut doar că starea lui s-a înrăutățit, Norman i-a făcut lui River un test acasă COVID-19 și a revenit pozitiv. L-a dus la Centrul pentru copii IWK luni dimineață.

Când Norman a ajuns la spital, mai așteptau cel puțin alți 10 bebeluși care păreau a fi „extrem de bolnavi”.

Citeste mai mult:

Sugarii sunt mai susceptibili de a fi spitalizați de la Omicron – Urmăriți aceste simptome

Povestea continuă sub anunț

„Acești bebeluși erau cu toții foarte apori, mulți aveau erupții cutanate, se putea spune că aveau febră, asistentele distribuiau băuturi cu electroliți cu seringi”, a spus ea.

„A fost doar foarte, foarte trist și m-a șocat că atât de mulți oameni erau bolnavi”.

River a fost rezolvat rapid, dar i-au trebuit aproximativ șase ore până să poată vedea un medic. Apoi i s-au administrat mai multe medicamente, iar medicul i-a dat lui Norman mai multe informații despre cum să facă față convulsiilor, ce simptome să caute și cum să-l trateze.

Doctorul, pe care Norman l-a descris drept „fantastic”, a examinat și gâtul lui River și a observat că era atât de crud încât sângera puțin.

— Probabil de aceea nu mânca, spuse Norman.

Din fericire, River a decis să alăpteze cu aproximativ o oră înainte de a merge la doctor, ceea ce i-a adus uşurare mamei sale.

“Miracle Baby”

Acum River își revine acasă.

Norman a spus că luni și marți au fost „destul de dificile”, dar miercuri a existat o oarecare îmbunătățire, deși a continuat să lupte cu febra.

Până joi, febra lui River scăzuse și părea aproape că a revenit la normal, deși încă mai avea o „tuse care lătră”.

Povestea continuă sub anunț

— Nu prea dorm în casa noastră acum, spuse Norman.

Ea încă nu știe unde ar fi putut fi prins River cu COVID-19. Ea a spus că familia ei a fost deosebit de atentă, deoarece străbunica lui River este un supraviețuitor de cancer pulmonar și toți cei cu care a intrat în contact sunt vaccinați.

Norman, o sirenă profesionistă, a spus că lui River i-a plăcut întotdeauna să fie în apă și își petrece cea mai mare parte din recuperare jucându-se în cadă.

Trimis de Stephanie Norman

De asemenea, copilul nu pare să transmită boala părinților ei, deși Norman a remarcat că a avut-o la începutul lunii martie și că ar putea fi încă imună la ea.

Deși Norman a reușit să nu-și infecteze copilul sau soțul în timpul luptei cu COVID-19, ea a spus că încă se luptă cu simptomele săptămâni mai târziu.

„Sper că va reveni mai bine decât mine, dar desigur că frica de probleme pe termen lung există”, a spus ea.

Povestea continuă sub anunț

Citeste mai mult:

COVID-19: O mamă vorbește despre provocările de a avea un copil în timpul celui de-al treilea blocaj din Ontario

Mamă pentru prima dată la 36 de ani, Norman l-a descris pe River drept „copilul său miracol”.

Ea a spus că se luptă cu problemele de infertilitate și că a suferit două avorturi spontane anterioare, așa că, când a sosit River, a fost un adaos „neașteptat, dar binevenit” în familie.

Dar confruntarea cu încercările maternității pentru prima dată în timpul unei pandemii a fost extrem de izolatoare, a spus Norman.

„A fost foarte greu să stabilești satul care te ajută să crești copilul”, a spus ea.

Norman îl descrie pe River drept „copilul său miracol”.

Trimis de Stephanie Norman

Norman a spus că a apreciat munca pe care premierul Tim Houston și directorul medical Dr. Robert Strang au făcut-o în timpul pandemiei, dar a spus că lipsesc informațiile pentru noii părinți.

Povestea continuă sub anunț

Norman a spus că ar fi fost mai ușor să faci față stresului unui copil bolnav dacă provincia i-ar fi oferit genul de îndrumare pe care a primit-o în timpul călătoriei sale la IWK.

„Prima dată când primul tău copil se îmbolnăvește, va fi o panică, indiferent de ce este bolnav și este doar o dublură că este COVID”, a spus ea.

„Sper doar că vor asculta cuvintele mele despre modul în care proaspeții părinți și bebeluși au strecurat prin fisuri în ceea ce privește informațiile.”

Mai mulți copii, bebeluși cu COVID-19

Dr. Kirstin Weerdenburg, medic pediatru de urgență la IWK, a declarat că spitalul a văzut recent mai mulți copii care se prezintă cu COVID-19.

„Cred că aceasta este doar o reflectare a cantității de COVID pe care o vedem în comunitate. Cifrele noastre sunt mai mari decât erau înainte”, a spus ea.

Potrivit celui mai recent raport epidemiologic al provinciei, au existat 36 de spitalizări legate de COVID-19 în rândul persoanelor sub 18 ani în timpul celui de-al cincilea val.

Citeste mai mult:

Nova Scoția raportează decesul unui copil mic din cauza COVID-19

Global News a solicitat informații suplimentare cu privire la defalcarea grupelor de vârstă mai tinere, precum și numerele din valuri anterioare și așteaptă un răspuns.

Povestea continuă sub anunț

Weerdenburg a spus că știa că copiii cu COVID-19 au nevoie de oxigen, dar nu a putut spune dacă a existat o creștere față de valurile anterioare.

Ea a spus că medicii sunt îngrijorați în special de bolile virale la sugarii cu trei luni sau mai mici, care de obicei ar fi primit doar o singură rundă de vaccinări de rutină.

În plus, copiii mici și bebelușii au avut mai puține oportunități de a-și dezvolta capacitatea de a lupta împotriva bolilor precum COVID-19, a spus Weerdenburg.

„Restul corpului lor se dezvoltă și crește, la fel și sistemul lor imunitar”, a spus ea. „Așa că vrem să fim mai atenți cu ei, deoarece știm că sistemul lor imunitar nu este încă suficient de puternic pentru a lupta singur împotriva infecțiilor”.

Dr. Kirstin Weerdenburg, medic pediatru de urgență la IWK, a spus că medicii sunt îngrijorați în special de copiii cu vârsta de trei luni sau mai mici.

Trimis de Kirstin Weerdenburg

Ea a observat că, deoarece bebelușii și copiii sunt mai mici, atunci când nu primesc suficiente lichide, au nevoie de mai puține pentru a se deshidrata.

Povestea continuă sub anunț

Weerdenburg a spus că dacă un copil are trei luni sau mai mic, ar trebui să fie dus la spital dacă are febră. Cei mai mari de trei luni ar trebui să fie aduși dacă febra lor persistă trei zile sau mai mult, a spus ea.

De asemenea, părinții ar trebui să fie atenți la respirația copilului și să-l ducă la spital dacă are dificultăți de respirație. Semnele de dificultăți de respirație includ mormăituri, nări dilatate și semne de încordare.

„Deci cum ați arăta dacă ați face mișcare și ei fac în repaus, este îngrijorător”, a spus ea.

Citeste mai mult:

„Fiul meu nu merită să fie una dintre acele statistici” – revendicarea mamei privind drepturile omului cu privire la regulile COVID

Weerdenburg a mai spus că buzele și gura uscată, lipsa lacrimilor când plângeți, urinați mai puțin și scutecele uscate sunt toate semne de deshidratare.

Ea a adăugat că crizele febrile sunt de obicei ușoare, dar a spus că un copil care are una ar trebui oricum dus la spital, astfel încât medicii să poată exclude alte cauze potențiale.

„Vrem să-i vadă, doar pentru a ne asigura că sunt în regulă”, a spus Weerdenburg.

„Și apoi vrem să oferim părinților îndrumări despre ce să facă dacă au din nou o criză”.

Povestea continuă sub anunț

Mai puțin singur

Între timp, Norman continuă să aibă grijă de River în timp ce își revine și împărtășește actualizări prin contul său de Twitter.

Când a postat pentru prima dată pe Twitter că fiul ei a avut COVID-19 duminică, tweet-ul a devenit „incredibil de viral” după ce a fost distribuit de un medic din zona Ottawa.

Deși a primit în mare parte răspunsuri pozitive, Norman a spus că a atras și atenția trolilor de pe internet, a teoreticienilor conspirației și a anti-mascatorilor.

“A fost puțin intens. Mi se pare foarte amuzant că joc pentru copii ca o sirenă și nu devine niciodată viral, dar singurul meu tweet COVID-ul explodează”, a spus ea râzând.

Povestea continuă sub anunț

Dar Norman se concentrează pe aspectele pozitive. Ea a spus că, de când și-a împărtășit povestea, a auzit de la alți părinți care au trecut prin situații similare.

„La sfârșitul zilei, deși mi-a creat un pic de stres și am simțit foarte multă rușine pentru mama mea, mă bucur că am împărtășit povestea noastră pentru că a validat mulți părinți”, a spus ea. .

„M-a făcut să mă simt mai puțin singur”.

© 2022 Global News, o divizie a Corus Entertainment Inc.

.

Add Comment