Homeopatie pentru respirația proastă

Mirosul neplăcut din gură este o afecțiune frecventă în practica medicală de zi cu zi. îi afectează în principal pe cei care se amestecă foarte mult cu ceilalți. Respirația urât mirositoare este observată în principal de către prieteni și membrii familiei sau, uneori, persoana însăși o simte și vine la medic. mulți dintre cei care au respirația urât mirositoare dezvoltă depresie, ceea ce îi obligă să stea departe de societate, ceea ce, la rândul său, le îngreunează activitățile.

Proteinele din resturile alimentare sunt degradate de bacteriile anaerobe prezente în gură.Mirosul neplăcut este produs datorită eliberării unor gaze precum hidrogenul sulfurat, skatol ect, ca urmare a activității bacteriene.Formarea unei membrane subțiri și lipicioase pe limbă favorizează dezvoltarea bacteriilor. Bacteriile sunt, de asemenea, observate în criptele amigdalelor, carii dentare, buzunare dentare ect.Respirația urât mirositoare este asociată cu igiena orală, carii, gingivită, amigdalită, plăci amigdaliene, obiceiurile alimentare, consumul de apă, mestecatul tutunului, boli de stomac și ficat și ect.

Homeopatia este un sistem de medicină introdus de un medic german, Dr. Samuel Hahnemann.Homeopatia tratează individul bolnav ca pe un întreg, mai degrabă decât să trateze părți sau organe bolnave.Sferele fizice, mentale, emoționale, sociale ale unei persoane sunt luate în considerare pentru o vindecare permanentă.Acest sistem crede că bolile sunt cauzate de dereglarea forței vitale, care este o putere invizibilă în fiecare individ.Într-o stare sănătoasă, forța vitală menține echilibrul dintre minte, corp și suflet.În acest timp, omul va avea senzații și funcții normale. Atunci când forța vitală este afectată, vor apărea manifestări externe sub formă de semne și simptome.Dezechilibrul funcțiilor organismului creează un adăpost pentru organisme străine (bacterii, virusuri, ciuperci, protozoare etc.) și le permite să prolifereze și să producă așa-numitele boli.Homeopatia consideră că adevărata boală este înaintea bacteriilor și virusurilor, de aceea cauza principală a bolii trebuie tratată pentru o vindecare permanentă.Agenții antibacterieni și antivirali elimină doar cauzele secundare menționate mai sus.

Bolile sunt produse de agenți morbifici nocivi numiți miasme care sunt influențe dinamice ce afectează forța vitală.Există în principal trei miasme PSORA ,SYPHILIS&SYCOSIS. Aceste trei cauze sunt acceptate și de alte școli de medicină dar sunt denumite cu nume diferite. Psora provoacă perturbări funcționale, sifilisul provoacă modificări structurale sub formă de distrugeri și sicoza provoacă modificări sub formă de suprasolicitare. aceste trei miasme pot acționa individual sau în formă combinată producând diferite stări de boală.

Pentru a trata respirația urât mirositoare cu ajutorul medicamentului homeopatic este ușor dacă se administrează remediul corect în doza potrivită. În repertoriul medical homeopatic al Dr. Robin Murphy sunt menționate 140 de medicamente homeopatice pentru respirația urât mirositoare.Deci, dacă se administrează doar un singur medicament pentru respirația urât mirositoare, s-ar putea să nu se obțină rezultate bune.Pentru a ajunge la un diagnostic corect de remediere, trebuie să avem simptomatologia persoanei.Aceasta este simptomatologia totală a unei persoane, care include simptome generale mentale, simptome generale fizice, simptome particulare, etc.Respirația urât mirositoare este considerată un simptom general fizic.Chiar dacă provine doar dintr-o parte a corpului, ea afectează întregul individ.

Simptomele legate de apetit,sete,intestine ect sunt incluse în cele generale fizice.
Toate semnele și simptomele (psihice și fizice) ale persoanei sunt analizate în detaliu.Cunoștințele despre bolile din trecut, istoricul bolilor în familie, obiceiurile alimentare și intestinale, relația cu schimbările climatice și constituția etc. sunt notate într-o ordine sistematică.

Simptomele mentale:

exemplu: frică,anxietate,depresie,furie,gelozie și ect….

Simptome fizice:

exemplu: Constituția corpului,apetitul,setea,dorințele,aversiunile,intestinele,urinarea,somnul,gustul,natura mirosului,descărcările orice senzație anormală ca durere,arsură,schimbări climatice,relații termice și ect….

Simptome particulare neobișnuite:

Aceasta este specialitatea sistemului de medicină homeopatică. pentru selectarea unui remediu potrivit aceste simptome sunt foarte importante. simptomele comune care se întâlnesc aproape la toți pacienții sunt cele mai puțin importante.

semne&simptome particulare/locale:

Acestea includ semnele &simptomele legate de părți ale corpului &organe.

exemplu: Învelișul de pe limbă,natura membranei mucoase a cavității bucale, amigdale, gingii, dinți, ulcere, decolorări ect sunt luate în considerare aici.

Examinarea fizică generală și sistemică: –

Respirația urât mirositoare poate fi cauzată de diverse afecțiuni sistemice și tulburări.Prin urmare, trebuie examinate toate sistemele ( sistemul respirator, sistemul digestiv, sistemul nervos, sistemul cardio-vascular și ect ) și părțile de la cap la picioare.

diagnosticul provizoriu al bolii; aici sunt diagnosticate boli probabile. În homeopatie, diagnosticul de boală nu este atât de important pentru selectarea unui remediu, dar este necesar pentru managementul general și pentru a cunoaște prognosticul.

Investigații:

Aceasta include investigații de laborator și alte metode pentru a afla orice alte boli majore.

Diagnosticul final al bolii:

După efectuarea tuturor investigațiilor se pune diagnosticul bolii.

Diagnosticul remedial:

Aceasta este partea cea mai importantă în ceea ce privește homeopatia. Pentru aceasta, simptomele selectate sunt aranjate într-o ordine sistematică pe baza importanței.
Simptomele sunt analizate pentru a afla importanța fiecărui simptom pentru selectarea unui remediu. remediile sunt selectate pe baza similitudinii [principiul de bază al homeopatiei este “similia similibus curenter”, adică asemănător vindecă asemănător. un medicament care poate produce anumite simptome la un om sănătos poate fi folosit ca remediu pentru a trata simptome similare la o persoană bolnavă. fiecare medicament homeopatic este testat pe oameni sănătoși, iar simptomele colectate prin acest proces (testarea medicamentelor) sunt scrise în meteria medica].

Remediile adecvate sunt diagnosticate printr-un proces numit repertorizare. Aici se folosesc cărți numite repertorii. Repertoriul este indexul simptomelor din materia medica(cărțile care conțin simptomele medicamentelor). în zilele noastre se folosesc programe informatice pentru repertorizare.prin acest proces vom obține remediile care acoperă simptomul maxim important al pacientului.

Din acest grup de remedii se selectează remediul cel mai potrivit, prin consultarea diferitelor cărți și a istoricului pacientului, iar medicamentul selectat se administrează în concentrația și doza corespunzătoare.

TRATAMENT ANTIMIASMATIC:

Cauza principală a bolii este reprezentată de miasme, care trebuie eradicate cu ajutorul unor medicamente antimiasmatice adecvate.Fiecare medicament poate eradica miasmul dacă există o similitudine de simptome.Există medicamente anti psorice, anti sifilitice și antisicotice.După diagnosticarea miasmului, trebuie administrat medicamentul antimiasmatic adecvat pentru a finaliza tratamentul.

[În homeopatie, medicamentele se prepară din diferite surse, cum ar fi minerale, plante, animale, toxine, părți bolnave etc.]. Medicamentele sunt preparate din aceste substanțe printr-un proces special numit potențare.Aici substanțele solubile sunt potențate prin diluare cu alcool, iar substanțele insolubile prin măcinare cu zahăr sau lapte.Substanța medicamentoasă brută este mai întâi amestecată cu o cantitate calculată de alcool și apă și păstrată timp de câteva zile.Din acest amestec se obține un extract care se numește tinctură mamă (denumită Q).Din această tinctură mamă se prepară diluții prin potențare.Potențializarea este un proces matematic prin care cantitatea de substanță medicamentoasă originală se reduce, dar puterea medicinală crește. În funcție de raportul dintre cantitatea de substanță medicamentoasă și vehicul (alcool sau zahăr din lapte) există diferite scale pentru acest proces.Fiecare scară are diferite potențe care indică puterea medicamentului.De exemplu, în scara zecimală 3x, 6x.12x ect.în scara centisimală există 30c, 200c ect, în LM există 0/1, 0/2, 0/3 ect.potența este scrisă după numele fiecărui medicament].

Același medicament este disponibil în potențe diferite. Potența potrivită este selectată în funcție de atât de mulți factori, cum ar fi severitatea, profunzimea bolii, starea pacientului, natura bolii, tipul de simptome, vârsta pacientului și altele.

Câteva medicamente homeopatice utile pentru respirația urât mirositoare.

Arnica montana, Antim crude, Ars alb, Asafoetida, Aurum met, Baptisia, Bryonia, Borax, Calc carb, Carbo veg, Cinchona, Chelidonium, Graphites, Kali bich, Kreosotum, Lachesis, Lycopodium, Merc sol, Natrum mur, Nitricum acidum, Nux vomica, Plantago, Pulsatilla, Phos, Pyrogen, Sulphur etc.

1) Arnica montana:

Acest medicament este util pentru respirația fetidă. gura este foarte uscată cu sete de apă. respirația urât mirositoare asociată cu febră. există sângerare din gingie, poate fi după extracția unui dinte sau după o rană. gazele ofensive trec în sus și în jos din stomac. petentul este foarte sensibil la atingere cu senzație de durere și vânătăi pe tot corpul.

2) Antim brut:

Util pentru respirația urât mirositoare, cu afecțiuni gastrice și limba acoperită.Acest medicament acționează în principal asupra persoanelor murdare, cu aversiune față de baie.Limba este acoperită cu un strat alb ca o blană.Nările și buzele sunt crăpate.Eructațiile sunt putrede.Foarte util pentru respirația urât mirositoare la copii.

3) Ars alb:

Toate secrețiile au un miros caduc.Saliva este sângeroasă cu miros urât.Setea de apă caldă este bine marcată. Acest medicament acționează bine la persoanele slăbite și emaciate.Respirația urât mirositoare asociată cu tulburări gastrice.Vărsături la cea mai mică mâncare sau băutură și intoleranță la legume și fructe apoase.Mental acești pacienți sunt fastidioși cu un sentiment de nesiguranță.Au teama de moarte sau de boli grave cu neliniște și anxietate.

4) Asafoetida:

Utilă pentru respirația urât mirositoare asociată cu eructații.distensie mare a abdomenului cu senzația unei mingi care se ridică în gât.Toate secrețiile sunt ofensive.peristaltism inversat cu eructații puternice.Acest medicament acționează bine la persoanele isterice.

5) Aurum met:

Util pentru respirația urât mirositoare la fetele aflate la pubertate. Există ulcerații la nivelul gingiilor cu gust putred sau amar. La acești pacienți se observă distrugeri în țesuturile corpului, cum ar fi oasele. acest medicament acționează bine la persoanele care sunt obosite de viață cu gânduri sinucigașe. ele au și sentimentul că au făcut o crimă impardonabilă.

6) Baptisia:

Respirație fetidă cu gust amar.Gingii dureroase și ulcerate.Înveliș brun gălbui pe centrul limbii cu margini strălucitoare.Suprafața limbii este crăpată.Acești pacienți simt că le este greu să înghită alimente solide.Amigdalele sunt mărite fără durere.Utile pentru amigdalită și faringită nedureroasă cu miros putred.Toate secrețiile sunt ofensatoare.Acest medicament acționează bine la persoanele care au o privire îmbuibată.Există o tendință de stupoare și delir la aceste persoane.

7) Borax:

Util pentru respirația urât mirositoare asociată cu ulcerul apoasă din gură.De asemenea, este eficient pentru infecția fungică a gurii.Gura este foarte fierbinte și sensibilă.Ulcerele sângerează la atingere.Foarte util pentru respirația urât mirositoare la copiii cu ulcere în gură.Copilul se teme de mișcarea în jos.

8) Bryonia:

Persoane irascibile care vorbesc mereu despre afaceri.Buze uscate și crăpate.Limba acoperită de culoare maro închis cu gust amar în gură.Setea de cantități mari de apă rece este bine marcată.Greutate în abdomen după masă.De obicei constipat cu scaune tari și uscate.

9) Calcarea fluor:

Se formează continuu dopuri de mucus în criptele amigdalelor.slăbiciune nefirească a dinților cu sau fără durere.predispuse la carii cu decolorare.amigdalele sunt mărite cu infecții recurente.

10) Carbo veg:

Acești pacienți sunt slabi și debilitați.Toate secrețiile corporale sunt abundente cu miros caduc.Gingiile sunt retrase și sângerează ușor.Eructații putrede frecvente cu distensie a abdomenului.Plângeri ameliorate prin eliminarea de flatus.Nu tolerează carnea și grăsimile.Diaree involuntară noaptea.Dorește să fie vânturat de la o distanță apropiată.

11) Chelidonium:

Limbă galbenă cu amprentă de dinți.Miros urât cu gust amar în gură.Util pentru respirația urât mirositoare cu afecțiuni hepatice.Setea de lichide calde.Pacientul se simte mai bine mâncând. Constipație cu scaune rotunde și tari. constipație alternând cu diaree.

12) Grafitul:

Acest medicament acționează bine la pacienții obezi cu probleme de piele.Respirația miroase a urină.Miros de putrefacție cu salivație și bășici în gură.Eructații acide cu afecțiuni gastrice.Afecțiuni cutanate cu secreții lipicioase.Dureri gastrice ameliorate prin alimentație.

13) kali bich:

Respirație urât mirositoare cu ulcer gastric.Există ulcere rotunde în gură.Saliva vâscoasă. Vărsături cu gust amar.Limba este netedă.Pofta de urs.Afecțiuni gastrice alternând cu reumatism.

14) kreosotum:

Dinți întunecați și sfărâmicioși.Gust amar în gură cu miros putred.Carie foarte rapidă a dinților.Toate secrețiile sunt foarte ofensatoare.Gingiile sunt spongioase și sângerează ușor.Respirație urât mirositoare asociată cu carii și afecțiuni gastrice.

15) Lachesis:

Acest medicament acționează asupra pacienților întunecați, agitați, cu gelozie.Limba este de culoare neagră. Afecțiunile se agravează în timpul somnului. dorește să se ventileze de la mare distanță. nu tolerează îmbrăcămintea strânsă în jurul corpului. afecțiuni agravate în climat cald.

16) Lycopodium:

Acționează bine la persoanele inteligente care sunt slabe din punct de vedere fizic.Au lipsă de încredere în sine.Util pentru respirația urât mirositoare asociată cu eructații acide cu arsuri în gât. Dinții excesiv de dureroși la atingere.există bășici pe limbă.dorește alimente și băuturi calde.aceste persoane sunt de obicei constipate .pofta de dulciuri bine marcată.

17) Merc sol:

Gust metalic și dulceag în gură cu salivă vâscoasă și sângeroasă. Gingia este spongioasă și sângerează ușor.gura este umedă cu sete crescută.dinții crescuți. Coroana dinților se cariază. miros fetid din gură poate fi simțit în toată încăperea. ulcerații în gură cu sângerări. toate secrețiile corpului sunt ofensive. toate afecțiunile sunt agravate noaptea.

18) Nux vomica:

Acest medicament acționează bine asupra persoanelor care duc o viață sedentară.Sunt foarte irascibile și se enervează foarte ușor.Sunt foarte ocupate în ocupația lor și se bucură de viața civilizată modernă cu toate tipurile de mâncare și băutură.Respirația urât mirositoare este mai mult după mese și dimineața. Partea posterioară a limbii este acoperită, iar partea anterioară este curată.Gust acru în gură cu greață dimineața.Au nevoia frecventă de scaun.Se observă o senzație de greutate în abdomen după masă.

19) Plantago:

Carie dentară cu dureri puternice de dinți.Durerea se ameliorează prin alimentație.Salivația este mai bună prin alimentație. Durere de dinți cu umflarea gingiilor.Gargara cu plantago Q este utilă pentru a obține ameliorarea durerii de dinți datorate cariei.

20) Pulsatilla:

Acționează bine pe doamnele blânde și blânde, cu o dispoziție docilă. pacienta este foarte timidă, cu tendință de plâns. respirația urât mirositoare se observă mai ales dimineața. gura este foarte uscată, dar nu vrea să bea apă. Limba galbenă sau albă acoperită de un mucus tenace.gustul este alterat.gustul alimentelor rămâne mult timp în gură.pacienta se spală frecvent pe gură.

21) Psorinum:

Acționează bine la bolnavii murdari, cu miros urât. Ridicarea unor bile de brânză, ca niște boabe de mazăre cu miros și gust dezgustător este principala cauză a respirației urât mirositoare la acești pacienți. amigdalele sunt umflate cu salivă ofensivă abundentă. cicăleală cu mucus dur în gât. toate secrețiile corporale sunt murdare. eructațiile au gust de ouă stricate. foarte flămânzi și se trezesc chiar și la miezul nopții pentru mâncare. înghițirea este dureroasă cu dureri în urechi.

22) Pirogen:

Respirația urât mirositoare de origine septică se vindecă cu acest medicament.Gust teribil de fetid cu respirație oribilă,limba roșie,uscată,netedă ca și cum ar fi lăcuită.Respirația urât mirositoare asociată cu febră mare și vărsături de tip coffeground. În general, corpul pacienților este foarte sensibil la atingere, nu se poate odihni în pat din cauza durerii învinețite.Toate secrețiile sunt ofensatoare.

23) Sulf:

Acest medicament acționează cel mai bine la persoanele murdare și murdare, cu miros ofensiv și cu tendință la boli de piele. buzele sunt uscate, de un roșu aprins, cu senzație de arsură. limba albă cu vârful și marginile roșii. gust amar dimineața. Eructațiile sunt putrede.Arsuri în toate părțile corpului. Aversiunea față de baie este bine marcată.Nu se preocupă de igienă, dar cred că au puteri supraomenești. Acești indivizi sunt foarte egoiști.

Câteva tincturi homoeuro-mamă (Q) utile pentru respirația urât mirositoare.

[tinctura mamă nu trebuie administrată direct deoarece poate produce senzație de arsură,de aceea 10 picături trebuie amestecate în jumătate de pahar de apă și administrate intern sau folosite pentru gargară].

1) Scorțișoară Q : Această tinctură-mamă poate fi folosită pentru grătare după ce se diluează cu apă. de asemenea, este utilă pentru sângerarea gingiilor.

2) Eucalipt Q : Această tinctură poate fi folosită ca apă de gură după ce se amestecă cu apă. utilizarea internă a acestui medicament poate îndepărta mucusul din tractul respirator. de asemenea, este utilă pentru răceală și coryza.

3) Zingiber Q : Util pentru respirația urât mirositoare asociată cu afecțiuni gastrice. Acest medicament poate îmbunătăți digestia.folosit și pentru gargară.

4) Rhus glabra Q : Gargara cu această tinctură este foarte utilă în cazul leziunilor ulcerative din gură, cum ar fi ulcerul aftos. utilizarea internă a acestei tincturi poate reduce mirosul urât al scaunelor și al flatusului.

5) Oleum caryophyllum Q : Gargara cu această tinctură poate reduce durerile de dinți. datorită calității sale de freamăt, este foarte utilă pentru a reduce respirația urât mirositoare.

6) Balsamum peru Q : Acest medicament poate elimina mucusul din tractul respirator, prin urmare foarte util în bronșita cronică și abcesul pulmonar. poate vindeca ulcerele din gură prin gargară cu această tinctură, poate produce, de asemenea, un miros plăcut din gură.

7) Mentol Q : Acesta este un ingradient principal în tonice și siropuri.Gargara cu această tinctură reduce respirația urât mirositoare.

Leave a Comment