Beneficiul de Yoga

Yoga, și beneficiul yoga, este definită generic ca o disciplină hindusă care ajută la unirea corpului și a minții. Având ca scop atingerea unei stări de înțelegere spirituală perfectă și de liniște, ea este practicată în Occident cel mai frecvent ca exercițiu fizic practicat ca parte a disciplinei.

Beneficiul practicării yoga nu este nimic nou. Ea este recunoscută de mulți ani ca fiind disciplina perfectă pentru a ajuta la obținerea liniștii, a unei sănătăți mai bune și a unei vieți mai lungi.

Mulți oameni văd beneficiul yoga ca pe o disciplină ciudată care implică yoghini contorsionați în poziții nenaturale, care fac acte ciudate ale corpului și care trăiesc în vârful unui munte undeva în India. Personal, îmi amintesc de un documentar televizat de acum mulți ani, în care apărea un yoghin căruia i s-a despicat limba și pe care o folosea pentru a-și curăța cavitățile sinusurilor! Oricine este interesat de yoga a văzut probabil și imagini cu yoghini care susțin greutăți mari cu organele genitale.

În această epocă modernă, s-au aflat multe despre beneficiile yoga. Practicanții de yoga obțin o mai mare mobilitate, o viață mai lungă și fericire interioară prin practicarea acestei arte. Yoga, așa cum o cunoaștem astăzi, are ca scop unirea minții, a corpului,și a spiritului. Misticismul disciplinei hinduse nu mai este un mit și este la îndemâna tuturor celor care doresc să învețe.

Practica yoga este grupată, în linii mari, în trei categorii – posturile yoga (Asanas), respirația yoga (Pranayama) și meditația. Aceste categorii cuprind efecte fiziologice, psihologice și biochimice. În plus, clinicienii au comparat aceste rezultate cu practicile occidentale de jogging, exerciții aerobice și antrenament cu greutăți și au constatat rezultate comparabile.

Cel mai popular stil de yoga în Occident în prezent este Hatha Yoga. Acesta este conceput pentru a se concentra pe bunăstarea fizică a unei persoane, iar credincioșii în această practică consideră corpul ca fiind vehiculul spiritului.

Ananda Yoga, un stil clasic de Hatha Yoga, folosește Asana și Pranayama pentru a trezi, experimenta și prelua controlul energiilor subtile din interiorul corpului și se concentrează pe energiile celor șapte Chakre.

Anusara (a-nu-SAR-a)yoga este definită ca fiind “a intra în curentul voinței divine”, “a-ți urma inima” și “a te mișca odată cu curentul voinței divine”. Acest nou stil, care a fost dezvoltat de John Friend, este definit ca fiind “poziții de yoga care curg din inimă”. Este orientat spre inimă, inspirat spiritual și se bazează pe o cunoaștere profundă a alinierii exterioare și interioare a corpului. Se bazează pe principiile Hatha Yoga și pe practicile biochimice. Studenții acestei discipline își bazează practica pe atitudine, acțiune și aliniere.

Ashtanga yoga ar putea fi, eventual, Yoga perfectă pentru cei care caută un antrenament serios. Ashtanga a fost dezvoltată de K. Pattabhi Jois și este foarte solicitantă din punct de vedere fizic. O serie de fluxuri, trecând rapid de la o postură la alta, este utilizată pentru a construi forță, flexibilitate și rezistență. Acest stil nu este bun pentru practicantul începător, deoarece necesită 6 serii de dificultate. Cerințele fizice ale Ashtanga nu sunt pentru practicantul ocazional care începe călătoria de fitness yoga.

Bikram Yoga, numită după fondatorul său Bikram Choudhury, se practică într-o cameră cu o temperatură de până la 100 de grade. Într-o ședință tipică se execută 26 de asane, iar accentul se pune pe încălzirea și întinderea mușchilor, ligamentelor și tendoanelor. Fiecare postură este însoțită de respirația Kapalabhati, “respirația de foc”. Practicarea acestui stil favorizează curățarea corpului, eliberarea de toxine și o flexibilitate maximă. Trebuie să fii într-o formă fizică foarte bună pentru a practica Bikram Yoga.

Aceste definiții de bază vor oferi persoanei care caută beneficiile yoga o înțelegere clară a ceea ce este de așteptat și o vor ajuta să ia decizia corectă pentru a găsi disciplina care se potrivește cel mai bine nevoilor sale. Mai multe informații sunt postate în mod regulat la http://www.benefitofyoga.blogspot.com. Vizitați astăzi pentru a afla despre practica yoga pentru a vă satisface nevoile de exerciții fizice.

 

Leave a Comment