LEAC DE RESPIRAȚIE URÂT MIROSITOARE

Respirația urât mirositoare este o problemă de sănătate comună în societate.Mirosul neplăcut din gură se poate datora din diverse motive.Principalul motiv este prezența bacteriilor anaerobe în biofilmul format pe limbă.Aceste bacterii degradează proteinele prezente în alimente, ceea ce duce la producerea unor gaze ofensatoare precum hidrogenul sulfurat, skatol etc.

Mirosul urât din gură dimineața devreme este întâlnit la aproape toate persoanele.Acest lucru poate fi controlat prin menținerea igienei orale.Chiar și după curățarea gurii, unele persoane pot suferi de respirație urât mirositoare din cauza unor probleme în gură sau în zonele apropiate.Unele boli generale pot produce, de asemenea, respirație urât mirositoare.Cauza exactă trebuie identificată și tratată în consecință.Unele măsuri comune pentru a vindeca sau reduce respirația urât mirositoare sunt discutate aici.

1) Igiena orală:

Gura trebuie menținută curată de fiecare dată pentru a reduce acțiunea bacteriană.După mâncare, gargara cu apă călduță este foarte esențială.Chiar și după articole alimentare mici, cum ar fi gustări, dulciuri, biscuiți, este necesară curățarea cu apă.Periajul trebuie făcut de două ori pe zi.Se spune că periajul de dimineață devreme este pentru frumusețe, iar periajul la culcare este pentru sănătate.

2) Tehnici de periaj:

Tehnica normală de periaj trebuie urmată pentru un rezultat mai bun.Mulți oameni se periază viguros provocând deteriorarea gingiilor.Periajul după fiecare mâncare și băutură poate deteriora smalțul.Periile periuței de dinți trebuie să fie netede, dar suficient de dure pentru a îndepărta particulele de alimente din spații.Direcția de periaj este cel mai important lucru. Dinții de sus trebuie periați în direcția descendentă, iar cei de jos în direcția ascendentă.Acest lucru se aplică atât suprafețelor interioare, cât și celor exterioare.Urmează coroana dinților;aici periajul se face în direcția anterioară și posterioară, păstrând periuța în aceeași direcție.Acest lucru se aplică atât setului superior, cât și celui inferior de dinți.

3) Curățarea limbii:

Învelișul alb sau gălbui de pe limbă poate cauza respirația urât mirositoare.acesta este mai bine marcat dimineața și trebuie îndepărtat de două ori pe zi cu healp de curățare a limbii. Dispozitivul de curățare a limbii trebuie folosit cu delicatețe, fără a deteriora papilele gustative de pe limbă.

4) Scobitoarea de dinți:

Scobitoarea de dinți este o mică fâșie de lemn sau de plastic cu un capăt ascuțit. aceasta este folosită pentru a îndepărta particulele de alimente depuse între spații. foarte utilă după ce se mănâncă carne și pește. trebuie folosită cu delicatețe pentru a evita deteriorarea gingiilor.

5) Gargară:

După fiecare masă este utilă gargara cu apă călduță.Pentru un rezultat mai bun se dizolvă puțină sare obișnuită în apa călduță.Pe piață sunt disponibile diferite tipuri de apă de gură sub diferite denumiri comerciale.Gargara cu apă de gură poate reduce, de asemenea, respirația urât mirositoare.

6) Obiceiurile alimentare:

Se știe că articolele alimentare care conțin proteine produc respirație urât mirositoare. Exemplu; carne, lapte, pește, ouă etc. Dacă se consumă aceste articole alimentare este esențială o curățare corespunzătoare. se știe că unele articole alimentare produc un miros special care poate fi neplăcut pentru alții. Ceapa crudă este cel mai bun exemplu.Se spune că un măr pe zi ține doctorul departe, iar o ceapă crudă pe zi ține orice corp departe.Articolele alimentare mici luate între timp pot, de asemenea, să provoace miros urât (nuci, articole prăjite etc.).Menținerea regularității în ceea ce privește ritmul alimentar este cel mai important lucru.

7) Consumul de apă:

Uscăciunea din gură poate face o condiție favorabilă pentru activitatea bacteriană care are ca rezultat mirosul neplăcut. saliva este necesară pentru a menține gura umedă și pentru a reduce proliferarea bacteriană. producția de salivă este strâns legată de echilibrul de apă al organismului și, prin urmare, trebuie luată o cantitate suficientă de apă pentru a menține producția de salivă.

8) Odorizantele de gură:

Odorizantele de gură naturale și artificiale pot reduce într-o oarecare măsură intensitatea respirației urât mirositoare. articolele condimentate sunt utilizate în mod obișnuit în acest scop. condimentele de mestecat precum cuișoarele, semințele de chimen, cardomul, scorțișoara, ghimbirul etc. sunt utile. Toate citricele pot reduce mirosul neplăcut. înmiresmele de gură și gumele de mestecat sunt disponibile pe piață. aceste produse sunt de asemenea utile, dar unele pot provoca daune, prin urmare trebuie folosite cu prudență.

Dacă lucrurile de mai sus nu funcționează atunci ce să faci ?

Luați în considerare următoarele:-

1) Îndepărtați cauza:

Respirația urât mirositoare este frecventă în unele boli generale și sistemice cum ar fi diabetul,febrele,tulburările gastrice,bolile hepatice și ect.Prin eliminarea sau reducerea cauzei primare respirația urât mirositoare va dispărea automat.

2) Medicina modernă:

Dacă respirația urât mirositoare se datorează unei infecții, antibioticele adecvate, medicamentele antimicotice sau antivirale vor fi de ajutor.Dacă se datorează unor afecțiuni autoimune sau inflamatorii cronice se pot folosi și steroizi.Se pot folosi și tablete care produc salivă.

3) Curățarea dentară:

Curățarea dentară făcută de un dentist poate îndepărta plăcile dentare și tartrul. Acest lucru poate reduce severitatea respirației urât mirositoare.vizitați medicul dentist cel puțin o dată pe an.

4) Obturarea cariilor:

Deoarece cariile sunt una dintre principalele cauze ale respirației urât mirositoare, acestea trebuie plombate de către un dentist.Anterior se folosea amalgamul de argint, în prezent acesta este înlocuit cu materiale sintetice.Dacă cavitatea pulpară este afectată de carii, se poate face un tratament de canal.

5) Extracția dinților:

Dacă cariile sunt profunde cu distrugerea dinților cu miros urât extracția este cea mai bună alegere și un implant dentar poate fi păstrat în gol.

6) Amigdalectomia:

Pacienții cu amigdalită recurentă pot avea o respirație urât mirositoare din cauza secrețiilor ofensive și a eliberării de materiale pastelate din criptele amigdalelor. astfel de pacienți obțin o mare ușurare după amigdalectomie(îndepărtarea amigdalelor).

7) Consiliere psihologică:

Cei care suferă de respirație urât mirositoare pot fi foarte deprimați și se îndepărtează de public .Această izolare le împiedică activitățile de zi cu zi.Astfel de persoane ar trebui să înțeleagă faptul că toți oamenii au respirație urât mirositoare, dar cu ușoare diferențe de intensitate.În cea mai mare parte toți oamenii o controlează prin îngrijire personală. Fiecare corp uman are un miros propriu, care poate fi sau nu tolerabil pentru alții.Ar trebui să li se recomande să ia toate măsurile de igienă pentru a reduce intensitatea mirosului.Îmbunătățirea calității vieții prin toate mijloacele posibile poate fi, de asemenea, de ajutor.Sprijinul moral din partea prietenilor și a membrilor familiei este necesar pentru astfel de persoane.

Unele persoane vizitează medicul pentru respirația urât mirositoare fără nicio problemă reală.Aceasta este inclusă în tulburarea de somatizare.De obicei se plâng de durere, lipsă de aer, disconfort abdominal, miros urât ect.Este nevoie de un diagnostic adecvat pentru a exclude orice cauză reală.Acești pacienți ar trebui să fie tratați cu o abordare psihologică.

8) Homeopatie:

În homeopatie, medicamentele sunt selectate pe baza aspectelor fizice, mentale, emoționale și sociale ale persoanei bolnave.Luând în considerare toate aceste aspecte, se selectează un medicament homeopatic constituțional și se administrează în potență și doză adecvată.Astfel, toate problemele de sănătate, inclusiv respirația urât mirositoare, vor fi rezolvate.Pe baza stratului de acoperire de pe limbă, a tipului de miros, a cauzei respirației urât mirositoare și a altor afecțiuni asociate, se poate administra un medicament pentru a obține ameliorarea respirației urât mirositoare. În repertoriul medical homeopatic realizat de Dr. Robin Murphy sunt menționate 140 de medicamente homeopatice pentru respirația urât mirositoare. în funcție de semnele și simptomele individului, se administrează un medicament potrivit. medicamentele utilizate în mod obișnuit sunt: arnica, antim crud, pulsatilla, sulf, psorinum, nux vomica, ars alb, merc sol, kreosot, hekla lava, silicea, asafoitida, grafit, kali bich, acid nitric etc.

Tincturile mamă homeopatice precum scorțișoara Q, kreosot Q, zingiber Q, rhus glabra Q, mentol Q și ect pot fi folosite pentru gargară după ce se diluează în apă.

[PUNCTELE MENȚIONATE ÎN ACEST ARTICOL SUNT PENTRU CONȘTIENTIZARE GENERALĂ. ORICE ORGANISM CARE SUFERĂ DE RESPIRAȚIE URÂT MIROSITOARE TREBUIE SĂ CONSULTE UN MEDIC].

Leave a Comment