Precauții care trebuie luate în timpul pieptănării părului

Pieptănatul părului este o activitate de rutină pentru aproape toți oamenii.Unii oameni păstrează un anumit stil de păr pe tot parcursul vieții, iar alții, în special generația tânără, adoptă noi stiluri în funcție de noile tendințe și modă.Stilurile de păr au o strânsă legătură cu personalitatea unei persoane. Părul unei persoane neigienice este de obicei încâlcit și murdar din cauza lipsei de spălare și pieptănare.Pentru a avea un scalp sănătos, este nevoie de o nutriție adecvată.Sănătatea generală are o legătură directă cu calitatea și cantitatea de păr.Spălarea regulată, folosirea uleiului de păr, pieptănarea adecvată sunt, de asemenea, necesare pentru a face părul frumos.Sugestii generale pentru pieptănare sunt discutate aici.

1) Diferite varietăți de piepteni sunt disponibile pe piață. cel mai bun pieptene este selectat luând în considerare natura părului (dur sau moale, lung sau scurt) ,stilul și confortul.

2) Pieptănatul trebuie făcut cu cea mai mare atenție și concentrare.unele persoane, în special domnii, se gândesc la alte chestiuni și se piaptănă fără nici o grijă, ceea ce poate fi dăunător pentru firele de păr.

3) Pieptănarea trebuie să fie blândă .O pieptănare viguroasă poate crește căderea părului.

4) Nu vă pieptănați dacă părul este ud. Mai întâi uscați-l cu un prosop și apoi puneți puțin ulei și masați-l ușor.acum pieptănatul va fi ușor și inofensiv.

5) Nu trebuie pieptănat în direcția opusă firelor de păr.acest lucru poate crește căderea părului.

6) Pieptănarea viguroasă în direcția inversă poate produce chelie de tracțiune.

7) Pieptănarea frecventă poate deteriora scalpul și foliculii de păr. cei care au la ei un pieptene de buzunar îl folosesc frecvent și fac din el un obicei. pieptene de două sau trei ori pe zi este suficient.

8) Dintele pieptenelui nu trebuie să fie ascuțit și nu trebuie să fie apăsat prea tare pe scalp.

9) Curățați întotdeauna pieptenele înainte și după folosire, deoarece părul și murdăria depusă în spațiul liber vor face ca pieptănarea să fie dificilă și dureroasă.

10) Nu ar trebui folosit alt pieptene. acest lucru ajută la prevenirea infecțiilor fungice și bacteriene. păduchii de cap se pot răspândi, de asemenea, de la o persoană la alta prin folosirea în comun a pieptenilor.

11) Pieptănarea părului încâlcit este dificilă și dureroasă.de aceea folosiți un șampon pentru curățare și după uscare puneți ulei și eliberați firele de păr pentru o pieptănare ușoară.

Leave a Comment