Superalimente pentru întinerirea trupului, a minții și a spiritului

Atunci când scopul este întinerirea corpului, a minții și a spiritului, metoda ar trebui să fie gustări și mese mai mici și mai frecvente. Acest lucru va ajuta la menținerea nivelului de energie la un nivel uniform și la reglarea nivelului de zahăr din sânge pentru a evita vârfurile și scăderile. Atunci când alegeți combinația potrivită de alimente, corpul dumneavoastră primește impulsul de care are nevoie pentru a se menține în mod corespunzător, chiar și în acele momente de slăbiciune din cursul zilei. Așa că renunțați la acele alimente nesănătoase bogate în zahăr și alegeți următoarele alimente pentru a obține acel impuls de care aveți nevoie.
Orice fruct proaspăt, în special cu coajă sau semințe, cum ar fi piersicile, merele, perele, portocalele și căpșunile, este o sursă excelentă de vitamine și fibre. Vara puteți alege o piersică și să obțineți o mulțime de fibre dietetice, niacină (vitamina B3), potasiu, betacaroten și vitamina A, plus cantități mari de vitamina C. Niacina este importantă pentru furnizarea de energie pentru creșterea țesutului celular. Pe lângă faptul că reglează echilibrul fluidelor, potasiul ajută la menținerea stabilității electrice a celulelor inimii și a sistemului nervos și este important pentru creșterea celulară și musculară. Vitamina B12 joacă un rol în formarea globulelor roșii din sânge, în funcția nervoasă și în metabolizarea proteinelor și a grăsimilor.

Combinația de caise uscate și migdale asigură o cantitate mare de vitamina A, proteine de fier și fibre alimentare. Ambele alimente sunt sărace în colesterol și sodiu, iar caisele sunt o sursă excelentă de potasiu, care este important în reglarea echilibrului de lichide din organism. Vitamina A din caise contribuie la o vedere sănătoasă, la creșterea oaselor și la reproducere și ajută la combaterea infecțiilor.

Stafidele sunt o gustare sănătoasă, cu conținut scăzut de grăsimi, colesterol și sodiu, cu cantități semnificative de potasiu, fosfor, cupru și fier, iar atunci când sunt amestecate cu iaurt cu conținut scăzut de grăsimi, obțineți, de asemenea, riboflavină (vitamina B2) și vitamina B12, precum și o cantitate mare de calciu, care este necesar nu numai pentru oase și dinți puternici, ci joacă, de asemenea, un rol esențial în funcționarea normală a inimii și a altor mușchi.

Morcovii mici și bețișoarele de susan sunt un deliciu gustos care vă vor oferi cantități semnificative de betacaroten, vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina B6, fier, potasiu, cupru și fibre. Betacarotenul ajută la protejarea împotriva unor boli precum cele de inimă și a unor tipuri de cancer.
Vitamina A este importantă pentru o piele sănătoasă, pentru o mai bună vedere pe timp de noapte și pentru a combate infecțiile și afecțiunile respiratorii. Folatul, sau vitamina B9, este esențial pentru viața umană, ajutând la formarea globulelor roșii și la descompunerea proteinelor și jucând un rol-cheie în creșterea și diviziunea celulară.

Untul de arahide pe niște biscuiți din cereale integrale este o sursă excelentă de proteine, fier, niacină și fibre. Untul de arahide pe țelină este o gustare clasică, are o mare putere de rezistență, iar țelina este plină de numeroase vitamine, minerale și este bogată în fibre. Brânza cu conținut scăzut de grăsimi este o sursă rapidă și bună de proteine și calciu. Acestea vin în porții individuale ușor de transportat și puteți adăuga o bucată de fruct proaspăt pentru un plus de fibre.

Leave a Comment