Tesla confirmă noul Robotaxi fără volan sau pedale pentru producția din 2024

În timpul apelului privind veniturile din T1 2022, Elon Musk a împărtășit câteva detalii despre noul vehicul robotaxi al Tesla. Noul vehicul nu va avea volan sau pedale, deoarece va folosi pe deplin software-ul de conducere autonomă (FSD) al Tesla.

„Lucrăm, de asemenea, la un nou vehicul la care am făcut aluzie la deschiderea Giga Texas, care este un robotaxie dedicat, care este foarte optimizat pentru autonomie, ceea ce înseamnă că nu ar avea [a] volan sau pedale”, a spus Musk la cel mai recent apel pentru venituri.

„Și există o serie de inovații în jurul asta care cred că sunt destul de interesante”, a adăugat el. „Dar el încearcă să atingă cel mai mic cost pe milă – pe deplin luat în considerare – cost pe kilometru, luând în considerare totul. Cred că va fi un produs foarte puternic.

Musk a estimat că costul conducerii unui robot Tesla ar fi mai mic decât un bilet de autobuz subvenționat. Tesla își propune să atingă producția de volum a vehiculului său robotaxi dedicat până în 2024. Compania intenționează să organizeze un eveniment de dezvăluire pentru noul vehicul robotaxi anul viitor.

Musk crede că flota de robotaxi va stimula semnificativ creșterea Tesla în viitor. Nici el nu este singurul. De ceva timp, analiștii de la Ark Invest, inclusiv CEO-ul Cathie Wood, susțin că flota de robotaxi-uri Tesla ar crește valoarea companiei.

Recent, Ark a prezis că flota de robotaxi a Tesla ar putea genera venituri anuale de 486 de miliarde de dolari până în 2026. Firma de administrare a investițiilor prezice că afacerea de robotaxi a Tesla ar putea contribui cu 60% din valoarea sa așteptată. Ark se așteaptă ca stocul TSLA să fie evaluat la 4.600 USD până în 2026 dacă Tesla reușește să-și lanseze flota de robotaxi.

Lansarea flotei de robotaxi va depinde de dezvoltarea software-ului Tesla FSD. Deoarece vehiculul robotaxi nu va avea volan sau pedale, FSD va trebui să fie complet rafinat și gata să parcurgă majoritatea drumurilor până când Tesla va lansa produsul.

Echipa Teslarati ar aprecia să audă de la tine. Daca aveti vreun sfat, contactati-ma la adresa [email protected] sau prin Twitter @Writer_01001101.

Tesla confirmă noul Robotaxi fără volan sau pedale pentru producția din 2024


Add Comment